Kúzelný apartmán s výhľadom na rieku

REZIDENCE VLTAVA 505

Návrh interiéru 
Praha - Karlín, Česká republika
< 100 m2
Rok 2015

Tento projekt bol pre nás v mnohom jedinečný. Klientka sa na niekoľko mesiacov stala naším mentorom a žiakom zároveň. Vložila do nás plnú dôveru a snažila sa, aby každé rozhodnutie náš koncept obohatilo.
Výsledkom je útulný a funkčný priestor, plný kúzelných detailov, ktorý je pripravený stať sa domovom.

Všetko začalo klientskými zmenami

Klientka nás pôvodne vyhľadala za účelom návrhu kúpeľne a toalety. Termín uzávierky klientských zmien sa rýchlo blížil. Bolo nutné vniesť život do plánovanej tuctovej kúpeľne a vymyslieť dispozíciu predimenzovanej toalety s vývodom na pračku tak, aby sme maximalizovali množstvo úložných priestorov.

Na toalete sme zmenili polohu klozetu, čo nám poskytlo dostatok miesta pre pračku, sušičku, vysávač, čistiace prostriedky a ďalšie predmety potrebné na pranie a upratovanie.
V kúpeľni sme tiež pridali úložné priestory: niky ku vani a skrinku pod umývadlo.
Obe miestnosti sme opticky zväčšili návrhom podsvietených zrkadiel a voľbou materiálov vo svetlých odtieňoch. Všetci traja (my a klientka) sme sa doslova zamilovali do kombinácie zamatovo bieleho 3D obkladu a jemne béžovej dlažby s decentnými, na prvý pohľad nepostrehnuteľnými, "třpytkami".
U stavebnej firmy sme si na obklade vybojovali milimetrové spáry a nasvietenie, ktoré bolo zásadné, aby jeho plastická štruktúra naozaj vynikla. Výsledný efekt je neskutočný! (neskutočne krásny na pohľad aj na dotyk)

Na rad prišla kuchyňa

Po úspechu s kúpeľňou a toaletou sme sa s klientkou dohodli na dotvorení celého interiéru.
Podľa našich návrhov sme nechali vyrobiť všetok vstavaný nábytok, kúpeľňový nábytok, obývačkovú "stenu", zrkadlá, jedálenský stôl a kuchynskú linku.
Kuchyňu klientka zvolila cenovo dostupnú, modulovú. Našou úlohou bolo vymyslieť ju tak, aby splnila nasledovné kritériá: ergonómia, dostatok úložných priestorov, vtip a elegancia.
Kuchyňa mala pôsobiť vzdušne a nenútene. Mala byť súčasťou obývačky a jedálne a voľne do nich zasahovať. Rozhodli sme sa tomu prispôsobiť ako geometriu, tak aj materiály.
Zopakovali sme farebnú škálu z kúpeľne. Biely lesk lakovaného nábytku sme postavili do jemného kontrastu s béžovými stenami a skleneným obkladom v rovnakom odtieni.
Mysleli sme, že najväčšou divočinou bude zrnitá textúra pracovnej dosky z Technistone. Avšak netrvalo dlho a priestor ožil tónmi tyrkysu a medi.